Werkt Finasteride echt tegen haarverlies?

Werkt Finasteride echt tegen haarverlies?

Inhoudsopgave

Het korte antwoord is “ja”, of in ieder geval “ja bij meer dan 80% van de mannen”. Mannelijke kaalheid is een veel voorkomende aandoening en treft ook een heleboel mannen in Nederland. 50% van de Nederlandse mannen zal een vorm van mannelijke kaalheid ervaren boven de leeftijd van 50 jaar – maar voor sommige mannen kan haarverlies veel eerder in hun leven optreden.

Er zijn een aantal behandelingen tegen haaruitval beschikbaar, waarvan Propecia (finasteride) het meest effectief is. Meer dan 80% van de mannen die Finasteride kopen en gebruiken ervaart een verbetering, terwijl 66% baat zal hebben bij hernieuwde haargroei. Als u Finasteride wilt bestellen of meer wilt weten over behandelingen bent u bij ons aan het juiste adres.

Klinisch bewijs voor Propecia (finasteride)

In een vijf jaar durend medisch onderzoek namen twee groepen mannen dagelijks een tablet van ofwel finasteride (de werkzame stof in Propecia) ofwel een placebo (een neppil). De resultaten waren opvallend.

Meer dan 80% van de mannen die finasteride gebruikten, ontdekte dat hun haarverlies binnen 6 tot 12 maanden stopte, en 66% rapporteerde zelfs hergroei. Daarentegen ondervond de hele placebogroep haaruitval. Bovendien rapporteerden mannen die finasteride gebruikten een significante toename van de haardichtheid en een verbetering van het uiterlijk van hun haar na de behandeling.

Hoe lang duurt het voordat Propecia werkt?

wanneer werkt finasteridePropecia werkt vlot, maar niet onmiddellijk. Het kan zijn dat u Propecia tot ongeveer 3 maanden moet gebruiken voordat u het gewenste effect ziet, hoewel de beste resultaten voor sommige mannen tot 12 maanden kunnen duren. Het goede nieuws is echter dat Finasteride haaruitval stopt bij 8 van de 10 mannen die het gedurende 12 maanden gebruiken – en twee derde van de mannen die Propecia gebruiken, geniet van een vorm van haargroei. Als er echter na 12 maanden gebruik van Finasteride geen voordelen zijn opgetreden, moet u overwegen een alternatieve vorm van behandeling te zoeken.

Werkt Finasteride voor iedereen?

Finasteride is het meest effectief voor mannen die mannelijke kaalheid ervaren. Hoewel kaalheid bij vrouwen bestaat (zij het veel minder vaak), is er geen klinisch bewijs om het gebruik van Finasteride bij vrouwen te ondersteunen. Bepaalde soorten haaruitval – zoals alopecia totalis – kunnen niet door Propecia worden behandeld. Uiteindelijk is haarverlies een natuurlijk gevolg van veroudering: hoe ouder je wordt, hoe minder effectief Propecia zal worden.

Werkt Finasteride permanent?

Het is belangrijk om te onthouden dat Finasteride een middel tegen haaruitval is, geen remedie. Zodra u stopt met het innemen van Finasteride, zal uw testosteron net als voorheen worden omgezet in DHT. Geleidelijk aan zal uw haaruitval hervatten en het is waarschijnlijk dat u binnen 12 maanden na het stoppen van de behandeling al het haar zult verliezen dat u heeft gekregen.

Deel dit bericht
tips tegen haaruitval

Tips tegen haaruitval

Welkom op Finasteride.nl. Zit u met de handen in het haar? (Of eigenlijk te weinig aan haar?) Lees hier zeker meer over tips om haaruitval

Verder lezen »
Haartransplantatie

Haartransplantatie

Haaruitval wordt veroorzaakt door het hormoon testosteron. Dit hormoon wordt omgezet in DHT. Dit hormoon zorgt ervoor dat de groeifase van de haarzakjes wordt verkort,

Verder lezen »