Wat te doen tegen haaruitval

haaruitval vrouwen

Inhoudsopgave

Elke haarlok op je hoofd heeft een levensduur van ergens tussen de twee en vijf jaar. Haarzakjes hebben een cyclus van actieve groei, overgang en rust. Er zijn omstandigheden en leefstijlfactoren die ervoor kunnen zorgen dat meer van uw haar in de rustcyclus komt, waarin het uitvalt. Dit wordt telogeeneffluvium genoemd.

Telogeeneffluvium kan een symptoom zijn van stress, of het kan gebeuren na de zwangerschap, als bijwerking van medicatie of als gevolg van een onderliggende gezondheidstoestand. Als u haarverlies ervaart dat leidt tot kale plekken, vlekjes of grote bosjes haar die uitkomen, finasteride kopen is een middel tegen haaruitval.

Of het haarverlies dat u heeft het gevolg is van een chronische of kortdurende gezondheidstoestand, er zijn dingen die u kunt doen om het haar dat u heeft te beschermen. Op deze pagina bespreken wij een aantal handige tips om het haar gezond en sterk te houden.

haarverlies verminderen

Hoe kan ik haaruitval te voorkomen?

U kunt enkele haarhygiënetips volgen om ervoor te zorgen dat uw haar minder snel uitvalt.

1. Vermijd kapsels die aan het haar trekken

Haar is flexibel, maar uit onderzoek blijkt dat haar maar zo ver kan worden uitgerekt voordat het permanent beschadigd raakt. Kapsels zoals strakke vlechten en paardenstaarten kunnen uw haar wegtrekken van de hoofdhuid en de band tussen uw haar en hoofdhuid na verloop van tijd losser maken.

2. Vermijd hete stylingtools voor haar

Door warmte te gebruiken om uw haar te stylen, wordt u haarzakje uitgedroogd en kwetsbaar voor beschadiging. Haardrogers, stijltangen en krultangen kunnen na verloop van tijd allemaal uw haar beschadigen.

3. Verf of bleek je haar niet chemisch

Chemicaliën voor haarbehandeling veroorzaken plotselinge en onherroepelijke schade aan de haarzakjes. Als u zorgen maakt over haaruitval, beperk dan het gebruik van kleurstoffen, highlights, peroxidebehandelingen en permanenten.

4. Gebruik een milde shampoo die geschikt is voor uw haar

shampo-haarverliesHet doel van shampoo is om uw haar te reinigen van vuil en overtollige olie. Maar veel commerciële shampoos bevatten agressieve ingrediënten. Na slechts één gebruik kunnen ze uw haar ontdoen van de natuurlijke olie en vetzuren die het sterk en soepel maken. Lees altijd even de ingrediënten van de shampoo en koop er een die zo natuurlijk mogelijk is. Probeer eventueel van product te wisselen als u overtollig haar hebt verloren.

5. Gebruik een zachte borstel gemaakt van natuurlijke vezels

Het gebruik van een zachte borstel met natuurlijke vezels bevordert een gezond talg (olie) niveau op uw haar. De keratine-eiwitten in het haar zijn als gordelroos op een dak gestapeld, dus als u ze voorzichtig in één richting borstelt, beginnend bij de bovenkant en doorgaand tot aan de uiteinden, zal uw haarschubbenlaag op moleculair niveau gladder en verzorgd worden. Door uw haar dagelijks te borstelen, kunt u ook voorkomen dat u haarklontjes in de doucheafvoer ziet.

Deel dit bericht
tips tegen haaruitval

Tips tegen haaruitval

Welkom op Finasteride.nl. Zit u met de handen in het haar? (Of eigenlijk te weinig aan haar?) Lees hier zeker meer over tips om haaruitval

Verder lezen »
Haartransplantatie

Haartransplantatie

Haaruitval wordt veroorzaakt door het hormoon testosteron. Dit hormoon wordt omgezet in DHT. Dit hormoon zorgt ervoor dat de groeifase van de haarzakjes wordt verkort,

Verder lezen »